Biotop status

Status på min biotop

Jeg har i dag været ude på min biotop for at få en status inden sommerferien, men også for at rydde op på området med bla. fælder.

Sådan så det ud indeni kartoffelfælden. Den er meget effektiv til at fange bænkebidere med. Det er godt at have i baghovedet, hvis den anvendte målgruppe er optaget af disse hvirvelløse dyr. Kartoffelfælden havde jeg gravet lidt ned, hvilket resulterede i, at mulige bænkebidere havde trækket noget jord med ind i fælden. På den måde har de gjort fælden endnu mere attraktiv. Jeg nåede desværre ikke, at fotografere alle dyrene, da de hurtigt kravlede i skygge igen (dvs under kartoflen).


I dette klip ses tydeligt at bænkebiderne søger i skygge under kartoflen

Her er et lille videoklip, hvor bænkebidere pusler i jorden.

Her ses 4 bænkebidere. Med inspiration om matematisk opmærksomhed, at det muligt at tælle antal bænkebidere (mængdetal) (Andersen & Lindhardt, 2015, s. 75). Desuden er det også muligt at kategorisere dem efter størrelse (ibid, s. 72). 

Febernellikerod


Efterhånden er febernellikerod ude på biotopen begyndt at danne frø. 

Her er et forstørret billede de mange frø

Her har jeg taget et frø af. Jeg vil muligvis prøve at så et af dem. Disse frø er dækfrøede, og hvert af dem har en kroget spids, der egner sig perfekt til dyrespredning (Ejbye-Ernst, 2018, s. 92)




Litteraturliste:


Andersen, MW & Lindhardt, B. (2015). Pædagogens arbejde med matematisk opmærksomhed i dagtilbud. I: Kommerup, I og Næsby, T (red). Kvalitet i dagtilbud: Grundbog i dagtilbud-pædagogik (61-77). Dafolo

Ejbye-Ernst, N & Stokholm, D. (2018). Natur og udeliv-uderummet i pædagogisk praksis. Hans Reitzels forlag


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Dyrehold, Mariehøner afslutning

Biotop B-4, skvalderkålspesto

Naturmuseumsopgave, Randers Regnskov. Sommerfugle og æstetik