Status på plantehold d. 24 juni, og endnu en omplantning

Status på samtlige planter og en omplantning

Nu har jeg læst så mange gange om, at rester af diverse salathoveder kan plantes, og har længe ville prøve det. Nu skal det endelig være.



Salatresten plantede jeg ude i min have, og vandede den straks.

Blomsterkarseplanterne fyldte også godt, de er derfor også plantet enkeltvis i potter


Her er de plantet om (sammen med nogle af de andre planter).






Galia melonplanterne fyldte ret godt. Har derfor måtte ompotte dem. Selvom planten har en god størrelse, synes jeg at rodnettet virker ret sparsomt og skrøbeligt. Jeg potter derfor meget forsigtigt om.

Her er en plante i ny potte

Mamelukærmespirerne gror rigtig godt. De skulle også skilles ad.

Her er en af dem i ny potte.

Alle de planter der har fået ny potte, vandes straks. Det virker som om, at planterne får et chok, når efter omplantningen. De kan sagtens komme til at hænge med hovedet efterfølgende, men kommer sig som regel i løbet af få dage. 

Her er en af mine tomatplanter, den vokser rigtig fint. Vandes ca hver anden dag, og står i sol fra om eftermiddagen.

Her har jeg forsøgt at få nogle vilde frø til at spire, men det ser ikke ud til at de spirer. Årsagen kan måske være, at dækfrøene ikke var helt modnet endnu.

Mine squashkernefrø er heller ikke spiret frem. Måske var kernerne ikke så veludviklede, kernen virkede meget små og skrøbelige. Måske fra en squashart hvor man har forsøgt at avle mindre frø?

Her er en vild blomst ude fra haven, som jeg har sået med frø fra en pose vilde blomster (købte). Planten har hængt lidt med mulen, efter den blev plantet om.

Her er 2 peberfrugtplanter, de skal snart plantes om i hver deres potte.

Min majsplante vokser lystigt. Ligner lidt et græsstrå.

Her er 2 solsikkeplanter. Den ene vokser rigtig godt, og den anden vokser sparsomt. Her kunne en mulighed være at få dem i hver deres potte.

jeg ved ikke, om det er muligt at se på dette billede, at denne vilde blomst (fra frøpose sået i haven) er ved at blomstre. Små bitte hvide blomster er ved at komme frem.

Mine ærteblomster bliver store og flotte.

Også denne vilde blomst har haft det svært efter den blev sat i en anden potte. Stænglen virker meget skrøbelig.

Øverst ses min datters planteprojekt, hvor hun har skåret agern i små stykker, som hun ville prøve at få til at spire. Selvom jeg vidste, at de ikke ville spire, lod jeg hende gøre det. Jeg tænker, at frøhviden og frøkimen simpelthen er blevet ødelagt af min lille hjælper :-)

En lille chiafrø spire

Bukkehornsspire

Buskbønnespire, jeg er spændt på, hvordan kimplanten ser ud, da jeg synes at det ser underligt ud i potten! Hvidlig med nogle underlige udhæng

Der er ikke sket noget her

Jeg tror, at mit minidrivhus har fået et spark, og at sesamplanterne har fået slag fra låget. De har hængt lidt med hovedet siden i går, men jeg tror at planten længst til venstre overlever. Det er ellers den plante, jeg er mest spændt på at se vokse op.

Intet der vokser frem her.

En enkelt radisespire vokser frem

Kimblade fra en cocktailtomatplante

Grønkålsspire (skal anvendes til mit dyreholdsopgave)

Der sker ikke så meget her.

Intet sker her heller.


De potter hvor der intet spirer frem, er jeg ved at miste troen på, især de mindre kerner. Jeg håber stadig på, at Berlottobønnen vokser frem. Det kunne være interessant at sammenligne 2 slags bønneplanter: Buskbønnen og Berlottoplanten. Det er dog muligt at sammenligne de 2 slags tomatplanter jeg har, cocktailtomatplante og cherrytomatplante.  Jeg havde også håbet på, at æblekernen ville spire, men måske den har behov for et kuldechok for at kunne anvendes til spiring? Hrm, ej nu bliver jeg nysgerrig... Hermed vil jeg dd nedfryse æblekerner og jordbærfrø.
3 æblekerner og 3 jordbærfrø

Kommentarer

  1. Hvor der det spændende ud. Du har meget der allerede spirer på livet l's. Glæder mig til at høre mere om salaten :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :-) Den salat er jeg nu også spændt på :-D

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Dyrehold, Mariehøner afslutning

Biotop B-4, skvalderkålspesto

Naturmuseumsopgave, Randers Regnskov. Sommerfugle og æstetik